ти зараз на стадії "Кругом вороги або світ на мене нападає". живеш лише відсотків на 10, тому що з усіх боків тебе обмежують стіни критики, від оточуючих тебе людей. Коротко, ВСЮ критику можна звести до простої фрази:
"ти не така, як я, значить ти - дура."
Вже до наступних вихідних ти перейдеш на стадію "Кругом одні перелякані діти, які виглядають, як дорослі. Мені нема чого боятися."
ти побачиш, хто тебе критикує.
- побачиш, чому тебе критикують.
- зрозумієш, чому людина не може сказати собі "СТОП", і перестати критикувати думки і вчинки інших людей. Це стосується і тебе теж.
- навчишся розгортати людину обличчям до самого себе і віддзеркалити його.
- навчишся відповідати так, щоб люди зрозуміли марність будь-яких суперечок з тобою.
Але це буде сміх крізь сльози, тому що ти побачиш і те, скільки всього ти упустила, поки намагалася уникнути критики і прагнула бути, як всі.
І можливо, з твого життя назавжди піде образа і бажання щось комусь довести. Ти ображаєшся на істерику дитини? Ні. Якщо ти в позиції дорослого, то дитину хочеться або обійняти, або відсторонитися подалі, щоб його не чути. Але ні в якому разі не істерити поруч з ним, намагаючись його перекричати.
а адже саме це ми все зазвичай і робимо.
Є і третя стадія. Я поки ще тільки в процесі переходу на неї і буду рада якщо ти до мене приєднаєшся. Це стадія, коли мікрокосм дорівнює макрокосму. А це означає, що вся критика зовні - лише наслідок твоєї критики всередині себе. Якщо тебе щось чіпляє, значить з тебе щось стирчить. А якщо ти спокійна, прозора, то ніщо зовні не торкнеться твій спокій.
Проект "Свобода від критики" - це не про фрази в стилі "не звертай уваги" або "відповідай йому так і він заткнеться". Ні!
Пояснення" на пальцях", чому тебе не можуть не критикувати, а ти не можеш не реагувати на критику.
І знову "пояснення на пальцях" - чому ти вважаєш важливим і потрібним усюди висловлювати і нав'язувати свою думку.
Зміна ракурсу сприйняття-світ тепер бачиться тобі, як величезний дитячий сад, в якому примхливі, нерозвинені дітлахи кидаються один в одного піском і віднімають іграшки у свого ближнього. Тобі більше не страшно-тобі смішно
розуміння дуже простий, Я б сказала - примітивної причини будь-яких страждань. Я сказала - будь-яких страждань.
Приєднувати. Досить вже бути маріонеткою чужих поглядів на життя і на те, якою тобі потрібно бути.
- це про розуміння процесів, які відбуваються в людській психіці.
- Про те, що таке особистість/его насправді і чому Тобі так важливо домінувати і бути хорошою в чужих очах.
- Про те, чому людина вимовляє саме ці слова і чому йому взагалі потрібно так багато слів...
- Про внутрішню зрілість і опору-куди ж без неї?
- це про СВОБОДУ... Тому що, коли ти розумієш, що весь цей час боялася тіней на стіні, то хто може перешкодити тобі жити за своїми правилами?
Пояснення" на пальцях", чому тебе не можуть не критикувати, а ти не можеш не реагувати на критику.
І знову "пояснення на пальцях" - чому ти вважаєш важливим і потрібним усюди висловлювати і нав'язувати свою думку.
Зміна ракурсу сприйняття-світ тепер бачиться тобі, як величезний дитячий сад, в якому примхливі, нерозвинені дітлахи кидаються один в одного піском і віднімають іграшки у свого ближнього. Тобі більше не страшно-тобі смішно
розуміння дуже простий, Я б сказала - примітивної причини будь-яких страждань. Я сказала - будь-яких страждань.
- Десятки питань-дзеркал, здатних віддзеркалити будь-яку критику. Навіть найвитонченішу і продуману.
- Десятки маніпулятивних фраз, замасковані під повагу і турботу, які розводять тебе на емоції, змушують виправдовуватися і керують тобою.
- і всього дві-три фрази, які припиняють будь-які маніпуляції.
- і знаєш... мабуть, найголовнішим скарбом буде те, що тобі все рідше захочеться оскверняти тишу своїми розмовами... Адже 90% розмов - лише жалюгідна спроба в черговий раз випнути своє его за рахунок свого ближнього...
Приєднувати. Досить вже бути маріонеткою чужих поглядів на життя і на те, якою тобі потрібно бути.
https://privatelink.de/?https://vk.com/evaricchi?w=wall21371523_19527