як часто у нас на прийомі виявляється людина, яка скаржиться на нав'язливості?
Наприклад, на думки, які звучать цілком правдоподібно, що і не посперечаєшся... Частенько, адже так? "Позбавте!"- просить клієнт. І ми чесно беремося рятувати, і це ... не працює. Диспути, докази, логіка відступають перед всюдисущими "але мені все одно страшно..."або"я не можу перестати...". А що, якщо боротьба з нав'язливістю перетворюється на справжній ритуал, який затягується на роки, забирає час, друзів, роботу і самоповагу?! І вже якщо бути чесними ... хіба у нас самих не буває нав'язливих думок?
програма курсу:
1 семінар-23 листопада
"про те, що мати нав'язливості нормально, а ось контроль думок-це проблема ... "
- Знайомство з АКТ: методологія, філософія.
- АСТ як трансдіагностичний підхід. 6 процесів АСТ.
- ОКР в контексті АСТ. План терапії. Інструмент.
- Відповіді на питання. Домашнє завдання для учасників семінару.
"про те, що відмовитися від нав'язливості важко, але є заради чого ... "
- Концептуалізація ОКР в моделі АСТ.
- Функціональний аналіз.
- Креативна безнадійність (метафори АСТ ).
- Прийняття/готовність (вправи, метафори та техніки).
- Відповіді на питання, зворотний зв'язок. Домашнє завдання для учасників семінару.
"Про те, що я автор не всіх своїх думок, деякі-просто підкидьки..."
- "Я-спостерігач". Усвідомленість.
- Когнітивне розплутування (техніки, метафори).
- Домашні завдання для роботи з клієнтами (ефективність і необхідність).
- Цінність.
- Зворотній зв'язок і питання. Домашнє завдання для учасників семінару.
"про те, чому експозиції в терапії можуть провалюватися"
- Цінності та мотивовані дії при ОКР.
- ЕПР-експозиція із запобіганням реакції.
- Де ми можемо застрягти в терапії? Перевірка.
- Зворотній зв'язок і питання. Домашні завдання учасників семінару
"Про те, як ми створюємо особливий контекст для змін клієнта"
- Особливості терапевтичних відносин при терапії ОКР.
- Що я роблю в терапії, і як це працює? (Функціональний аналіз)
- Робота з близькими, опікунами, родичами при ОКР.
- Зворотний зв'язок. Прощання.
Ольга Турчинська
психолог, пройшла підготовку в терапії прийняття і відповідальності (тренери і супервізори Микола Павлов, Sheri Turrell, Robin Walser PhD та ін.), функціонально-аналітичної психотерапії (тренери Paulo Gomes, Matthew Menayas-Skinta). Адміністратор навчально-інтервізор ської групи "Russian ACT Peer Supervision Group", член"Association for contextual behavioral science".
Я, АСТ-терапевт і дуже орієнтована на практику, ви від мене не дочекаєтеся нудної теорії.
Обіцяю не тільки познайомити Вас з терапією прийняття і відповідальності (АСТ), але і показати, як вона реально працює з ОКР. За останні більш ніж 30 років проведено понад 200 досліджень, які доводять ефективність АСТ при самих різних психологічних станах. В якому б методі ви не практикували, вам не треба буде "міняти віру". Ви побачите багато знайомого і напевно вигукніть " о, ну це і я роблю!". І будете праві. Що дасть вам АСТ? - Карту місцевості, по якій ви йдете і точний маршрут, по якому ви зможете визначати, де і в який момент ви рухаєтеся або застрягаєте з клієнтом і на який процес або розвиток якої навички ви можете зараз впливати.
психолог, пройшла підготовку в терапії прийняття і відповідальності (тренери і супервізори Микола Павлов, Sheri Turrell, Robin Walser PhD та ін.), функціонально-аналітичної психотерапії (тренери Paulo Gomes, Matthew Menayas-Skinta). Адміністратор навчально-інтервізор ської групи "Russian ACT Peer Supervision Group", член"Association for contextual behavioral science".
Я, АСТ-терапевт і дуже орієнтована на практику, ви від мене не дочекаєтеся нудної теорії.
Обіцяю не тільки познайомити Вас з терапією прийняття і відповідальності (АСТ), але і показати, як вона реально працює з ОКР. За останні більш ніж 30 років проведено понад 200 досліджень, які доводять ефективність АСТ при самих різних психологічних станах. В якому б методі ви не практикували, вам не треба буде "міняти віру". Ви побачите багато знайомого і напевно вигукніть " о, ну це і я роблю!". І будете праві. Що дасть вам АСТ? - Карту місцевості, по якій ви йдете і точний маршрут, по якому ви зможете визначати, де і в який момент ви рухаєтеся або застрягаєте з клієнтом і на який процес або розвиток якої навички ви можете зараз впливати.
https://privatelink.de/?https://worldofpsychology.ru/okr1