безсилля. Це почуття стало загальним для багатьох, хто займається суспільно-політичною діяльністю в Росії:
Я, Ігор Кочетков, кандидат історичних наук, займаюся правозахистом і ЛГБТ-активізмом 15 років, створив і керував великою правозахисною організацією. І я вірю в стратегію та стратегічне мислення. Лауреат премії Єгора Гайдара в номінації" За внесок у розвиток громадянського суспільства " (2018). У 2013 журнал Foreign Policy включив мене в список Top 100 Global Thinkers. Останні 5 років вивчав свій досвід і досвід колег з точки зору політичної філософії, політичної теорії та історії.
Дивлячись з позиції своєї віри, досвіду і знань на суспільно-політичні ініціативи в Росії, бачу три найпоширеніші проблеми:
На ньому ви:
Як ми будемо працювати?
12 інтерактивних двогодинних лекцій
7 практичних занять в малих групах
3 індивідуальні консультації
Загальний чат з ведучим та учасниками/- цамі
Додаткові матеріали по кожній темі
Про що саме піде мова на лекціях:
- політичні активісти відчувають безсилля через провал демократичного переходу і через поширення репресій
- правозахисники-через непрацюючі правозахисні механізми та звуження простору для громадянського суспільства
- активісти громадських рухів (ЛГБТ, феміністки, екологи)-через те, що держава і суспільство їх не чують, а питання, які вони піднімають, вважають несуттєвими, або неіснуючими
- просто небайдужі громадяни зневірилися зрозуміти, як можна вплинути на ситуацію в своїй країні, місті, районі
Я, Ігор Кочетков, кандидат історичних наук, займаюся правозахистом і ЛГБТ-активізмом 15 років, створив і керував великою правозахисною організацією. І я вірю в стратегію та стратегічне мислення. Лауреат премії Єгора Гайдара в номінації" За внесок у розвиток громадянського суспільства " (2018). У 2013 журнал Foreign Policy включив мене в список Top 100 Global Thinkers. Останні 5 років вивчав свій досвід і досвід колег з точки зору політичної філософії, політичної теорії та історії.
Дивлячись з позиції своєї віри, досвіду і знань на суспільно-політичні ініціативи в Росії, бачу три найпоширеніші проблеми:
- бурхлива діяльність без стратегії. Ми не оцінюємо свою активність стратегічно, тобто не завжди можемо правильно і ясно пов'язати те, що робимо зі своїми цілями і поставити цілі так, щоб потім не було болісно боляче
- дуже маленький репертуар дій. Активістам, в основному відомі, два способи дій-лобіювання та громадські кампанії. Це добре, але не завжди ефективно і приблизно 1/6 всього, з чого можна вибирати
- невміння вибрати з усіх відомих стратегій ті, які будуть ефективні тут і зараз, в наших конкретних ситуаціях
На ньому ви:
- Навчіться думати про свої та чужі суспільно-політичні дії стратегічно
- ознайомтесь з основними типами ненасильницьких стратегій суспільних змін
- Навчіться аналізувати конкретні ситуації
- зможете створювати, на основі відомих типів, стратегії, які будуть ефективні саме в цих ситуаціях
Як ми будемо працювати?
12 інтерактивних двогодинних лекцій
7 практичних занять в малих групах
3 індивідуальні консультації
Загальний чат з ведучим та учасниками/- цамі
Додаткові матеріали по кожній темі
Про що саме піде мова на лекціях:
- звідки сили у безсилих. Як люди, що не володіють державною владою і не прагнуть до неї можуть домагатися системних змін і що це таке. Як працюють техніки влади
- стратегічний підхід до суспільних змін. що означає мислити і діяти стратегічно. Навіщо потрібні цілі (спойлер: не для того, щоб обов'язково їх досягати). Як і навіщо будувати стратегічні припущення
- відстоюємо свої громадянські права. стратегії, засновані на лобіюванні. Чому вони можуть (не)ефективними. Пряме і непряме лобіювання (громадські кампанії). Ненасильницька громадянська непокора та неспівробітництво: що це насправді і як воно (не)працює. Що не так з Джином Шарпом
- як говорити, коли вас не чують. стратегії зміни уявлень. Як чинити опір дисциплінарній владі. Надсилаємо суспільству повідомлення, які будуть почуті
- що робити, коли нічого не можна зробити. дисидентські стратегії. Як чинити опір биовласти. Чим досвід дисидентів СРСР і" країн соціалістичної співдружності " може бути корисний сьогодні. Створення спільнот та способу життя. Киберактивизм
- ... і багато іншого
https://privatelink.de/?https://igor-kochetkov.timepad.ru/event/1769536/