Що нового?

Набір учасників Точка складання-листопад 2022 (Андрій Ткаченко)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 2023 ГРН
Учасників: 0 з 23
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 91.5 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор
основний зміст курсу
8 ступенів розвитку уваги

- Тілесна усвідомленість
Вивчаємо роль тілесної усвідомленості, тілесного інтелекту, розвиваємо увагу в тілі, щоб створити перший зсув уваги в зібране стан. Це дає нам опору для концентрації, якість присутності і сприйняття

- Включеність
За допомогою роботи з диханням і увагою вчимося пам'ятання. Тому, що в самому прямому сенсі називається усвідомленістю: пам'ятати себе в часі, пам'ятати себе в тому, чим я зараз займаюся, спостерігати, що відбувається в даний момент

- Односпрямованість
Ми добиваємося стану гранично можливого для нас зараз присутності і усвідомлюємо робочу зону в цьому. Це одне з вищих станів – екаграта, односпрямованість. Ми не просто присутні в тілі або" в моменті " - це якісна присутність в кожному Кванті часу і формуємо – це важливо – чутливість щодо власного русла уваги. Ми працюємо над поглибленням цього моменту переходу в екаграту, вчимося розуміти на рівні ознак – в розумі, свідомості, відчуттях, - що є цей перехід і як його розрізняти і розвивати – робити більш щільним, стабільним, глибоким.

- Стійкість об'ємного уваги
Робота з дх'яною. Цей опис може здатися дивним або занадто простим людям, які не мають досвіду подібної регулярної практики. Проте, на цьому рівні напрямок увагу набуває обсяг і нові стани, які ми спостерігаємо без ототожнення з ними – захват (Пітті), спокій, розчиненість, можливість припиняти небажані психічні активності

- Емоційна усвідомленість
Для цього курсу обрана своєрідна метафора взаємодії з сутностями свідомості - через емоційну усвідомленість. Це "інтерфейс", який дозволяє побачити, як ми мислимо, відчуваємо, як емоції обумовлюють мислення. Вчимося помічати, як емоції виникають, виявляються в тілі, розгортаються в розумі, точно і чесно їх ідентифікувати, бачити, як вони змінюють форму мислення. Це допомагає бути більш вмілими у взаємодії з внутрішніми і зовнішніми об'єктами. Наприклад, помічати, як формується думка і як це залежить від психічного контексту, як приймаються рішення і взагалі - формується сценарій прийняття рішень і так далі

- Мислення і нейтральна позиція
Впритул підходимо до аналітичної медитації і наступним щаблем є мислення в дхьяні. Вчимося бачити, як ми мислимо, помічати, як наші когнітивні здібності змінюються в залежності від теми мислення. Так, емоційно заряджені теми привносять в процес свої драйвери, змінюючи його стиль. Найчастіше нам це не настільки помітно, як в стані об'ємного стабілізованого безоціночного уваги

- Ототожнення і розототожнення
Йдемо до теми ототожнення. Вчимося відпускати ті феномени, з якими ми себе ідентифікуємо. Так, є деякі звички, прагнення до ототожнення – "бути мною": я так думаю, так виглядаю, дію, їм, сплю, у мене такий раціон і т.д. і є опір змінам. Часом виникають обставини, в яких частина звичок не може бути реалізована. І якщо я з ними ототожнений, вони є частиною мене, є де-факто мною, то зовнішні обставини починають руйнувати мене, я страждаю. Вчимося визначати цей момент і розототожнюватися, відпускати звички. І робити це в конструктивному ключі

- Співчуття
Придбані можливості необхідно балансувати. І опорою тут стає співчуття. У практиці метти ми вчимося свободі. Наприклад, ми бачимо реакцію людини на нас, це викликає певні емоції і початок відповідної реакції. У стані включеного уваги, нейтральності і співчутливості ми можемо бачити не людину, а причину його поведінки і взаємодіяти з причиною, яка провокує нас на образу або розчарування.
Інший очевидний наслідок-усвідомлення того, що за багатьма нашими красивими словами, прагненнями стоїть прагнення до комфорту, безпеки. І змінити світ по-справжньому, зробити хоч щось поза простором свого" Я " - на різних рівнях цього розуміння - можна саме через люблячу доброту і навряд чи якось інакше

https://privatelink.de/?https://tkachenkoyoga.com/point

Угорі