на вебінарі ми звернемося до теоретичних ідей Д.Віннікотта про істинне і хибне Я, а також щоденникових записів британського психоаналітика Масуд Хана, що досліджує свій досвід і його труднощі з точки зору цих ідей. Яке значення має почуття істинного і помилкового Я для досвіду Self ? Як переживається помилкове Я? В яких соціальних проявах знаходить вираз? Як пов'язані соціальний успіх і переживання істинного Я?
Масуд Хан-Британський психоаналітик індо-пакистанського походження. Член британського психоаналітичного товариства. Директор Міжнародної психоаналітичної бібліотеки. Масуд Хан був аналізантом, а згодом творчим колегою і одним з найближчих учнів Д.Віннікотта. В історію психоаналізу м. Хан увійшов як виключно творча, але суперечлива фігура.
Теорія "істинного і помилкового я" була остаточно сформульована Дональдом Віннікоттом в 1960 р і мала велике значення як в діагностиці симптомів, так і для аналітичної техніки. Багато аналітиків звернулися до неї у своїй клінічній практиці.
Формат: відеозапис вебінару
Тривалість зустрічі: 1,5 години
Цілі зустрічі:
Запрошуються до участі в обговоренні даного питання психологи, психотерапевти, психоаналітики, студенти, які цікавляться психоаналітичною теорією, психоаналітичним розумінням психічного розвитку та психодинамічним терапевтичним підходом.
про ведучого:
Борисова Діана Іванівна -практикуючий психолог-психоаналітик, кандидат культурології.
Спеціалізація: прикладний психоаналіз, об'єктні відносини, кляйніанська теорія психіки, психоаналітична терапія емоційних розладів, психодинамічний підхід, дитячо-батьківські відносини.
Масуд Хан-Британський психоаналітик індо-пакистанського походження. Член британського психоаналітичного товариства. Директор Міжнародної психоаналітичної бібліотеки. Масуд Хан був аналізантом, а згодом творчим колегою і одним з найближчих учнів Д.Віннікотта. В історію психоаналізу м. Хан увійшов як виключно творча, але суперечлива фігура.
Теорія "істинного і помилкового я" була остаточно сформульована Дональдом Віннікоттом в 1960 р і мала велике значення як в діагностиці симптомів, так і для аналітичної техніки. Багато аналітиків звернулися до неї у своїй клінічній практиці.
Формат: відеозапис вебінару
Тривалість зустрічі: 1,5 години
Цілі зустрічі:
- прояснити основні положення теорії" істинного і помилкового Я " Дональда Віннікотта
- дослідити феноменологію "істинного і помилкового Я", як вона постала в досвіді і описі Масуд Хана
- звернутися до особистості Масуд Хана, в клінічному і біографічному аспекті
- прояснення теорії "істинного і помилкового Я"
- поглиблення клінічного розуміння "істинного і помилкового Я"
- звернення до досвіду психоаналітика, з точки зору самоаналізу
- унікальний матеріал розуміння теоретичних ідей на прикладі як досвіду самоспостереження, так і труднощів у соціальному житті
Запрошуються до участі в обговоренні даного питання психологи, психотерапевти, психоаналітики, студенти, які цікавляться психоаналітичною теорією, психоаналітичним розумінням психічного розвитку та психодинамічним терапевтичним підходом.
про ведучого:
Борисова Діана Іванівна -практикуючий психолог-психоаналітик, кандидат культурології.
Спеціалізація: прикладний психоаналіз, об'єктні відносини, кляйніанська теорія психіки, психоаналітична терапія емоційних розладів, психодинамічний підхід, дитячо-батьківські відносини.
https://privatelink.de/?https://edunote.ru/course.php?275