Як ви вважаєте, чи важливо знати історію ієрогліфа? Чи потрібно знати Ключі? І розбиратися в стилях написання? Знати, як пишуться риси? Знати етимологію найважливіших китайських ієрогліфів?⠀
⠀
Скажу чесно: без цих знань цілком можна прожити, можна вивчити розмовний китаїський, можна жити і працювати в Китаї. Але ваша мова буде позбавлена фундаменту, адже ієрогліфіка – це невід'ємна частина не тільки мови, а й культури Китаю.⠀
⠀
Я пам'ятаю, як після вузу, коли я сама тільки почала викладати китайську мову, я виявила, що роблю багато помилок і поняття не маю, як правильно писати ієрогліфи. Я разом зі студентами заново відкривала для себе ключі. Я дізналася, що, виявляється, кожен знак має свою особливу історію. Це був захоплюючий шлях. ⠀
⠀
що буде?⠀
- розберемо 214 ключів: написання, етимологія (від найпростішої піктограми до частини ієрогліфа), використання, асоціації для запам'ятовування;⠀
- вивчимо ієрогліф: його типи, структуру, способи запам'ятовування;⠀
- розберемо етимологію найважливіших китайських ієрогліфів;⠀
- поговоримо про стилі написання і закладемо основи для вивчення каліграфії (пензлем);⠀
Урок №1
Теорія: базовий мінімум китаїста
Класифікація китайської ієрогліфіки.
Риси: вчимося правильно писати ієрогліф.
Урок № 2
Теорія: що таке радикал?
Структура ієрогліфа. Що таке радикал? Навіщо потрібні ключі? Їх історія виникнення.
Ієрогліф крізь століття: стилі написання.
Порядок написання та етимологія ключів з 1 по 20
Урок № 3
Практична робота
Ключі з 21 по 50
Як ефективно запам'ятовувати ієрогліфи? Практичні приклади і вправи
Урок № 4
Практична робота
Ключі з 51 по 80: етимологія, порядок написання; як запам'ятати ключ? Приклади використання.
Каліграфія: історія мистецтва
Урок № 5
Практична робота
Ключі з 81 по 110: етимологія, порядок написання; як запам'ятати ключ? Приклади використання.
Розбираємо найпоширеніші помилки в давно знайомих ієрогліфах.
Урок № 6
Практична робота
Ключі з 111 по 130: етимологія, порядок написання; як запам'ятати ключ? Приклади використання.
Етимологія найважливіших китайських ієрогліфів.
Урок № 7
Практична робота
Ключі з 131 по 150: етимологія, порядок написання; як запам'ятати ключ? Приклади використання.
Урок № 8
Практична робота
Ключі з 152 по 170: етимологія, порядок написання; як запам'ятати ключ? Приклади використання.
Урок № 9
Практична робота
Ключі з 171 по 190: етимологія, порядок написання; як запам'ятати ключ? Приклади використання.
Урок №10
Практична робота
Ключі з 191 по 214: етимологія, порядок написання; як запам'ятати ключ? Приклади використання.
https://privatelink.de/?https://www.instagram.com/p/CLTlEG5le7G/