Загальна інформація
За життя людини відповідають різні аспекти Shen (духу). Вони є основою його існування, просвіщають його самосвідомість і направляють його поведінку. Тому вони мають величезне значення для здоров'я людини, і їх важливість для медицини, чия мета – турбота про здоров'я, не можна недооцінювати.
Застосування в медицині теорії Інь і Янь і теорії п'яти елементів призвело до поділу цілого, званого Shen (духу), на п'ять частин. Ці п'ять частин відповідають п'яти органам, які, в свою чергу, є Ци кожного елемента, що функціонує в людському житті.
Шляхом аналізу китайських ієрогліфів, а також вивчення китайських традиційних текстів ми познайомимо вас з особливостями (відмінними рисами) кожного з аспектів духу, їх співвідношенням і ієрархією – як в стані здоров'я, так і під час недуг.
1-е заняття , 4 жовтня
Shen 神 (Дух) в класичних китайських філософських текстах
Ієрогліф Shen 神 (духу), його значення і зв'язок з предками і силами природи. Духи Неба і духовної освіченості (shenming神明), що лежать в основі утворюють все живе трансформацій, відповідають за гармонійний, природний порядок речей в будь-якій живій істоті.
В людині Дух - його Небесна складова, що дозволяє серцю-розуму функціонувати C духовною освіченістю (henming), щоб розкрити закладений в його природі потенціал. Стати "подібним духу" - значить досягти внутрішньої самореалізації.
https://s76.skladchina-ua.com/threads/akupunktura-pjat-aspektov-shen-1-cranio-acad-elisabeth-rochat.380995/