прихований вміст для груп: модератори, Супермодератори, Консультант
Натисніть, щоб розкрити...
"Дитина мене не слухається!"
"Як зробити так, щоб не порушував мої кордони і робив, що говорять?!"
"Діти мене б'ють!"
"Чоловік постійно при доньці на мене кричить"
"Син вічно не задоволений моїми правилами і не хоче займатися ..."
Що об'єднує всі ці запити?
По-перше, я чую таке через одну діагностику, а по-друге, це все відноситься до теми кордонів.
Але проблеми ці ніколи не вирішують рекомендаціями по типу "роби раз-два-три" і все буде добре. Адже суть ситуації набагато глибше ...
У батьків чомусь уявлення про межі, як про щось зовнішнє.
Про щось таке, що треба знайти/прочитати/дочекатися/побачити/скопіювати У інших, в загальному, психіка захищається і робить все, аби не звертатися всередину себе.
Багато сімей роками ходять по колу, намагаючись вирішити питання непослуху і поганої поведінки дітей через покарання і заохочення, але мають мізерні результати.
Чому з року в рік люди приходять на діагностики з однаковими запитами?
Чому теми "кордонів" і "агресії" так популярні на дитячих діагностиках?
тому що ці теми .....
Зовсім
Не
Про
Дітей
Вони про нас, про дорослих!
Про наш контакт з реальністю або його відсутність.
Про нашу власну здатність або нездатність ці самі межі вибудовувати!
Тут все просто і одночасно дуже складно: ми можемо навчити дітей тільки тому, що вміємо самі.Зовсім
Не
Про
Дітей
Вони про нас, про дорослих!
Про наш контакт з реальністю або його відсутність.
Про нашу власну здатність або нездатність ці самі межі вибудовувати!
... і ці думки роками викликають у батьків уникнення.
Формування кордонів-це процес формування відносин.
Межі-це і про довіру (до себе і до світу), про повагу до себе і партнерів, про цінності власні і визнання цінностей іншого, про вміння бачити іншого, його прийняття, а не спробу іншого змінити....
Академія усвідомленого батьківства Анни Поліщук запрошує вас на лекцію, присвячену вам самим.
Психологічна теорія і практика для того, щоб перестати мучитися від батьківства і почати отримувати від нього задоволення.
Мета: підвищити особистісну відповідальність кожного за відносини, в які він вступає.
https://privatelink.de/?https://study.annapolishuk.ru/vebinar_granicy_