Спецкурс Катерини Алексєєвої.
Як мамі перестати нервувати через школу і допомогти дитині добре вчитися.
Соня була Вчительська дитина, і це наклало на нашу шкільну історію свій відбиток.
Почнемо з того, що вона не проходила загальне вступне тестування. На моє запитання, коли приводити доньку на співбесіду, директриса посміхнулася і сказала принести тільки документи. "Я впевнена, що твоя дочка досить готова".
Вона справді була готова. Але недостатньо.
Недостатньо для того ліцею з математичним ухилом, Куди я її віддала. Недостатньо для найсильнішого ретельно відібраного класу. Тому що весь попередній рік я зовсім не водила дитину в підготовишку. Американська кар'єра з'їдала тоді весь мій час, і мені було не до того. "Вже як буде".
Недостатньо, враховуючи, що на той момент мої стосунки з дитиною залишали бажати кращого і у мене не було ніяких важелів впливу. Яка там мотивація?!
Відгуляли 1 вересня – і понеслося...
- ранні підйоми, які навіть через роки ми так і не подужали. (Совам Привіт)
- Чехарда з домашками. "Не буду я це робити! Я мультики хочу дивитися!"
- літаючі по кімнаті підручники.
- сидіння до півночі з усіма цими паличками і гачками.
- перекошені від гніву особи – її і моє.
- сварки. Конфлікт. Скандал.
- виснажливе очікування вихідних. І з Понеділка все спочатку.
- а ще – її образи. То на хлопців, які не взяли на перерві в гру. То на вчителя, який поставив занадто низьку оцінку. То на мене, яка знову змушує робити уроки. То на весь світ, який до неї так жахливо несправедливий)))
Дуже багато стресу було в перший шкільний рік. А потім я стала працювати в дитячо-батьківській темі.
- вчитися, впроваджувати, аналізувати.
- експериментувати з методами та підходами.
І все б нічого, якби одного разу в 7-му класі вона сама не сказала мені: "Мам, забирай мене на сімейне навчання. Я хочу витратити найближчі роки більш ефективно".
Свої питання зі шкільним стресом і ефективністю навчання ми остаточно вирішили в 2018 році, перевівши Соню вчитися онлайн. Непомітно пролетів 9-й клас. І перший (російський) атестат, в якому всього кілька четвірок, вже у неї в кишені.
Але що робити мамам, діти яких продовжують вчитися в загальноосвітній школі??? Адже не всі ж, як я, працюють з дому і готові взяти на себе чималу частину навантаження, пов'язаного з домашньою формою навчання. А багато хто в принципі не розглядають такий варіант.
що робити втомленому від шкільного стресу більшості батьків?
У вас нарешті буде повне уявлення про те, що і як зробити, щоб навчання дитини (дітей) нарешті перетворилася з вічного напруження в спокійний, цікавий і ефективний процес! І щоб ви перестали закочувати очі при слові "школа")
вже в ході курсу ви:
- зрозумієте, як покласти край всім стресам, пов'язаним зі школою
- Перестанете нервувати через уроки
- дізнаєтеся, як підтримувати в дитині полум'я природної мотивації весь навчальний рік за допомогою простих, але дуже ефективних методів з моєї особистої і кращої світової (!) практики
- побачите, що навіть найскладніші проблеми можна вирішити, і отримаєте шпаргалку на випадок їх виникнення
- отримайте мої найкращі стратегії, які допоможуть вам ростити самостійного і відповідального учня
- зрозумієте, як дитина може істотно підвищити продуктивність навчання, не надриваючись і не переробляючи
- допоможете дитині виявити його професійні нахили, визначити подальший навчальний фокус і розвинути навички для майбутнього успішного життя
- чітко усвідомлюєте, чи ваш Це шлях-сімейне навчання, і зможете прийняти остаточне рішення про те, чи потрібно забирати дитину зі школи, щоб вчити самим або онлайн
- отримайте безцінну шпаргалку про організацію дистанційного навчання від мами-практика, засновану на моєму особистому досвіді і спілкуванні з десятками інших батьків хоумскулерів
- утвердитеся в своєму рішенні забрати дитину на св, якщо вже замислювалися про це. Але головне-зрозумієте, на які конкретні моменти звернути увагу, щоб навчання незалежно від форми навчання проходило спокійно, радісно і ефективно
https://privatelink.de/?http://otnoshenyasrebenkom.com/school/?gcmes=10465964435&gcmlg=3845889